Min kurv 0

Fastvikle eller strækvikle?

Hvis du lige nu står med din nye fastvikle eller strækvikle i hånden, og tænker ”det er godt nok meget stof, hvordan får jeg dog bundet det rigtigt?” Så fortvivl ikke, her på siden kan du finde gode råd til at komme i gang.

Der er forskel på en fastvikle og en strækvikle. (Hvis det er, hvad du har derhjemme, så spring til videoen i artiklen HER) En strækvikle giver sig, når du trækker i den, det gør en fastvikle ikke. Strækvikler er lavet af jersey stof, ligesom fx en trøje, og giver sig i alle retninger. Fastviklen er vævet og giver sig kun diagonalt. Derfor støtter den meget bedre større børn, men også din ryg.  

Økologisk strækvikle Joy and Joe

Det er vigtigt at vide hvilken type vikle du har med at gøre, inden du går i gang med at binde. På denne side kan du finde vejledning til både strækvikle og fastvikle.

Vikler giver dig en fantastisk mulighed for, at give dit barn tryghed og nærhed, samtidig med at den tjener et praktisk formål, nemlig at sørge for, at du får frie hænder og mulighed for at bevæge dig rundt, mens du har din lille tæt på.

FAQ

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

HER kan finde en størrelsesguide for din første fastvikle. Strækvikler er one size fits all.

Hvilken størrelse skal jeg vælge, hvis både far og mor skal bære, men vi ikke er samme størrelse?

Det kan være svært at finde én vikle der passer jer begge, hvis I begge vil binde FWCC, men ikke er samme størrelse. Prioritér at den der bærer mest får den størrelse der passer, og find så andre typer bindinger til den anden der skal bære. Hvis I fx køber en vikle der passer den mindste af jer, vil den anden kunne bruge en anderledes binding, og så vil I godt kunne dele en vikle.

Et forslag til en kortere binding er HER.

Hvilket blend skal jeg vælge? Kan man nøjes med bomuld?

Ja, bomuld er ideelt for en nybegynder, ligesom bambus eller tencel. Hør og hamp kan derimod gøre viklen strid i starten og er ikke easy care. (Men kan også være super til større børn.)

Hvilken blanding skal jeg vælge, hvis jeg har et meget varmt barn?

Hvis dit barn er meget varmt er tencel, bambus eller en tynd bomuldsvikle et rigtigt godt valg.

Hvor meget tøj skal barnet have på?

Netop hvor meget tøj et barn skal have på i viklen, har jeg skrevet en artikel om. Den finder du HER.

Hvor lang tid må barnet sidde i viklen?

Hvis barnet er placeret i frøstilling, så må det bæres ubegrænset. Du kan læse mere om, hvordan barnet skal sidde i artiklen “Hvordan binder man en vikle?”.

Flere artikler om at vikle:

Barn i slynge - hvorfor?

Hvordan binder man en vikle?

7 grunde til at vælge en fastvikle

Størrelsesguide

Jeg håber virkelig, at disse artikler kan hjælpe dig i gang. Hvis ikke, så er du meget velkommen til at kontakte mig enten HER , på FB eller IG!

Homepage