Min kurv 0

Barn i slynge - hvorfor?

Hvorfor synes jeg, at babybæring er så fantastisk, at alle burde prøve det? Hvorfor har jeg det som min mission at inspirere til at bære børn? Grundlæggende er det fordi, jeg virkelig tror på, at det kan gøre livet bedre for dit barn og for dig. På mange måder.

Barn i slynge - hvorfor? Slyngekompagniet

Ved at bære dit barn sørger du for, at barnet får sit primære behov opfyldt. Behov for nærhed. Barnet har tilbragt 9 måneder inde i din mave, varmt og trygt, med lyden af dit hjerte. Når det nu skal være adskilt fra dig, så er det bare så svært for barnet. Det vil føle sig trygt. Og trygt føles det, når du holder det i din favn, eller når det ligger på din mave.

Det er bevist, at børn, der bliver båret, græder mindre. Når barnet græder, frigives der stresshormon i blodet, som på lang sigt forhindrer hjernens udvikling. Glade børn, som ikke skal bruge deres energi på at græde, kan derimod aktivt undersøge verden omkring sig og lære om den. Jo, men hvorfor græder de, tænker du måske. De har jo alt, det de skal bruge i vognen/sengen. Nej, det har de ikke. De har nemlig brug for dig, for at høre dit hjerte, for at kramme dig, for at have et sikkert sted at være. Fordi fysisk kontakt med sin voksen, er et af de basale behov børn har. Når det behov opfyldes, bliver det pludseligt let for barnet at falde til ro, sove og være glad. Udover at høre dit hjerte kan barnet mærke din vejrtrækning og dine bevægelser. Denne stimulering hjælper barnet med at regulere egne kropsfunktioner og udvikle sit vestibulære system, der styrer balance. Forskning har vist, at præmature børn, som bliver holdt og båret, tager hurtigere på og er sundere. Mekaniske gynger giver ikke samme fordele.

Sovende barn i slynge - Slyngekompagniet

Ok, så er det godt for barnet, men hvad med dig? Det gode er, at barnet føles meget lettere i slynge end, når du holder det i armene. En vikle eller en ergonomisk bæresele sørger for, at barnets vægt fordeles på dine skuldre og ryg. Du bliver overrasket over, hvor meget lettere det føles. Lettere og vildt dejligt, skal jeg sige. (7 grunde til at vælge en fastvikle) Pludselig bliver det ikke noget problem at klare trapper, bus, små butikker, hvor barnevognen ikke passer ind, galleri eller legepladsen med et større barn.

Dit barn og dig er meget mere i harmoni, når barnet bliver båret. I kommunikerer bedre, og det bliver lettere for dig at mærke, hvad barnet har brug for. Ting, som våd ble eller sult kan I kommunikere uden gråd, hvilket hjælper med at opbygge barnets tillid til dig og din tillid til dig selv som mor. Jo mere sikker du føler dig, jo mere kan du slappe af og nyde det at være sammen med dit barn. Denne cyklus af positivt samspil øger den gensidige tilknytning mellem forælder og barn og gør livet sjovere for alle. Også for fædre, som ellers har mindre tid og muligheder til at opbygge godt kontakt med barnet.

Prikken over i´et er, at babybæring hjælper med amningen. Dit barn er tæt på kilden, og fordi det er temmelig let at amme i slynge, er det ikke noget problem at amme barnet efter behov. Spædbørns maver har bedst af hyppig amning, gerne en gang i timen døgnet rundt. Når du ammer efter barnets behov, bliver der efterhånden også dannet så meget mælk, som barnet har brug for. Den slags symbiose er svær at opnå, når man følger en tidsplan. Men det kan sagtens lade sig gøre, når du ammer barnet i vikle. Ofte lægger folk ikke mærke til, at du ammer. Hvis du er i tvivl, hvordan kan det lade sig gøre, så tjek lige denne video.

Hvis du vil vide, hvordan du kommer godt i gang, så se vejledning her.

Du kan også kontakte mig på hej@slyngekompagniet.com eller https://www.facebook.com/Slyngekompagniet.

Jeg håber, at du bliver rigtig glad for at bære dit barn.