Min kurv 0

7 grunde til at vælge en fastvikle

Jeg tror, at vi er enige om, at det er helt fantastisk at bære sit barn. Nu handler det bare om, hvilket bæreredskab man skal vælge. Der er mange gode muligheder. Hvorfor mener jeg, at det er bedst at skaffe sig en fastvikle?

  1. Fastviklen støtter barnet bedst

Fastviklen binder du altid forfra, og den kommer derfor altid til at passe helt præcist til dit barn. Bindingen er altid fra knæhase til knæhase, den bliver aldrig for lille. Barnet kan ikke vokse ud af den, som det kan af en en bæresele. Med en nyfødt kan du uden problem sørge for, at hovedet bliver sikret, mens de større børn kan få armene ud og udforske verden.

  1. Mest behagelig for bæreren

En fastvikle er lavet af specielt stof. Den er vævet og har derfor diagonal stræk, men giver sig ikke i længden og bredden. En fastvikle plejer at være cirka 70 cm bred, og det giver mulighed for at sprede stropperne over bærerens ryg og undgå smerter i ryggen eller i skuldrene.

7 grunde til at vælge en fastvikle Slyngekompagniet

  1. Giver masser af muligheder

Du kan nøjes med at binde FWCC (Front Wrap Cross Carry). Bindingen bliver ideal for en helt lille nyfødt, fordi den støtter rigtig godt om babyens ryg, og ligeledes for et større barn, fordi den så støtter rigtig godt om din ryg. (Ja, FWCC er min personlige favorit!). Hvis du få lyst, så kan du prøve at bære barnet på siden (praktisk for madlavning) eller på ryggen (til ture med et lidt større barn). Hvis du mangler inspiration, så se på nogle af tutorials her.

  1. Kan bruges som et tæppe eller en gynge

Det er cirka 4,7 meter stof, som nemt kan bære et menneske på 100 kg. Det er altså ikke sådan ligetil at ødelægge en fastvikle. Hvis du hænger den i træerne, har du en hængekøje, hvis du lægger den i græsset har du et tæppe, der er stort nok til to. Fastviklen pakkes også nemmest i tasken, men hvis der virkelig pludselig ikke er plads, så kan den bruges som et oversize tørklæde.

  1. Mest praktisk til amning

Hvis din baby skal ammes, mens du bærer den, så er det lettest gjort i en fastvikle. Det eneste, du skal gøre, er at løsne bindingen, lade barnet synke lidt ned og have en god bluse på, som giver adgang til brystet. Når barnet har ammet, kan du i løbet af et øjeblik stramme bindingen op igen og fortsætte med dine ærinder.

  1. Mister ikke værdien

Det kan være risikabelt at købe en brugt barnevogn, for de kan jo gå let i stykker. Det er næsten omvendt med fastvikler. De kan holde til alt. Man kan ofte sælge en fastvikle for samme pris, som man har betalt for en ny. Det gælder specielt for fastvikler, som er en blanding af bomuld og hør eller hamp, at en brugt fastvikle er blødere end en helt ny.

  1. Simpelthen det smukkeste bæreredskab

De er smukke. Du bliver forelsket i blødheden, de smukke farver og mønstrene. Mange fastvikler er lavet af designere, der har fået børn. Det kan være lige meget, at dit tøj måske ikke passer perfekt efter fødslen. En fastvikle kan blive dit nye smukke accessory. Den passer altid og sørger for, at du konstant kan kramme din lille skat.

Er du enig? Skriv til mig på FB, eller del gerne artiklen!